U praktikume županijskih srednjih škola uloženo 1,2 milijuna kuna

U petak, 15. listopada, viši upravni savjetnik u Ministarstvu turizma Zoran Jeličić posjetio je Koprivničko-križevačku županiju i sudjelovao na radnom sastanku s zamjenikom župana Ivanom Palom. Kao jedan od ovlaštenih predstavnika naručitelja u postupku nabave opreme kabineta za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu u srednjim strukovnim školama izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa stručnim službama Županije, te obišao praktikume u Obrtničkoj i Srednjoj školi u Koprivnici.

To je bila prilika da vidi na koji način su iskorištena sredstava Ministarstva turizma namijenjena poticanju kvalitete praktične nastave u ugostiteljskim zanimanjima. U 2010. godini iz programa opremanja praktikuma, u kojima sudjeluju Ministarstvo i Županija, odobreno je ukupno 565.300 kuna, a u 2009. godini 673.100 kuna. Ovim sredstvima omogućena je kvalitetnija nastava za turistička i ugostiteljska zanimanja, a dodatni rezultat je i povećan interes učenika za upis u ta zanimanja.

Županija je ugovorom s Ministarstvom turizma po ovom projektu iskoristila maksimum sredstava, što je vrlo bitno jer program opremanja ove godine završava.