U Obrtničkoj školi Koprivnica održan stručni skup Energetska učinkovitost u graditeljstvu

U Obrtničkoj školi Koprivnica 4. listopada 2012. godine održao se stručni skup Energetska učinkovitost u graditeljstvu. Na ovom je skupu sudjelovalo 25 profesora iz škola diljem Hrvatske koje je na samom početku pozdravio ravnatelj Škole Ratimir Ljubić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Koprivničko-križevačke županije Mladen Antolić.

Prvo predavanje održali su prof. dr. sc. Ivana Banjad Pečur i dipl. ing. građevine Bojan Milovanović, a vezano je uz predstavljanje EU projekta BUILD UP Skills Croatia čiji je osnovni cilj osposobljavanje radnika u energetskoj učinkovitosti kako bi se doprinijelo postizanju ambicioznih nacionalnih ciljeva energetske učinkovitosti.

Na drugom predavanju govorilo se o gradnji niskoenergetskih objekata u Republici Hrvatskoj. Nakon prezentacije izv. prof. Ljubomira Miščevića sudionici Skupa obišli su Šparne hiže gdje ih je dočekala Jasna Markušić, voditeljica Agencije za društveno poticanu stanogradnju, te su posjetili Gimnaziju „Fran Galović“ koju im je predstavio ravnatelj Vjekoslav Robotić.