U Križevcima svečano otvorena koncertna dvorana

Dana 17. ožujka Glazbena škola Alberta Štrige Križevci organizirala je svečano otvorenje novouređene koncertne dvorane, bivše Male dvorane Hrvatskog doma. Tom prigodom u čast opernom pjevaču i preporoditelju Albertu Štrigi održan je koncert hrvatske glazbe, a nastupili su učenici i profesori navedene glazbene škole. Nova koncertna dvorana bila je tijesna za sve zainteresirane koji su došli uživati u izvedbama svih generacija učenika i njihovih mentora. Nakon jednosatnog koncerta publika je bila oduševljena izvedenim programom.

Uoči početka koncerta prisutnima se obratio gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, koji se osvrnuo na dinamiku uređivanja prostora i najavio nove investicije u prostor Hrvatskog doma. Projekt obnove trajao je gotovo godinu dana, a stajao je 467 tisuća kuna, koliko je uloženu iz decentraliziranih sredstava za kapitalna ulaganja u školstvo.

Ispred Županije događaju su kao izaslanici župana prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić i pročelnik Službe ureda župana Službe ureda župana Vladimir Šadek.