U Križevcima svečano obilježen Dan Svetog Marka Križevčanina

Dani Svetog Marka Križevčanina, zaštitnika Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-križevačke biskupije, ove godine se u Križevcima održavaju od 28. kolovoza do 15. rujna. Središnji događaj obilježavanja održan je na sam dan Svetog Marka, u srijedu 7. rujna, svečanom procesijom od konkatedralne crkve Sv. Križa do Trga J.J. Strossmayera i Svetom misom na otvorenom.

Koncelebriranu Svetu misu predvodio je bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, a kao gosti pridružili su mu se brojni biskupi i svećenici iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Velikom broju vjernika pridružili su se i predstavnici svjetovne vlasti s cijelog područja Koprivničko-križevačke županije, a među njima i potpredsjednik Sabora Josip Friščić, saborski zastupnik Stjepan Milinković, državna tajnica Tihana Kraljić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i mnogi drugi. Koprivničko-križevačku županiju su predstavljali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček.

U sklopu proslave blagdana Sv. Marka 7. rujna se također održava i 5. susret vjeronaučne mladeži, 11. susret osoba s invaliditetom Hrvatske „Križevci 2011.“, te 6. susret udruga „Hrvatski domobran“ Hrvatske.