U Križevcima otvoreni 7. Susreti pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske

U srijedu 20. studenoga u sportskoj dvorani križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca svečano su otvoreni 7. Susreti pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske kojem su ispred Koprivničko-križevačke županije, koja je jedan od pokrovitelja susreta, prisustvovali župan Darko Koren i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar. Župan se prigodnim riječima obratio prisutnima kazavši kako je Županija s velikim zadovoljstvom prihvatila pokroviteljstvo ove značajne glazbene manifestacije.

„Ovo je veliki glazbeni događaj, a s obzirom na području naše županije nema toliko velikih glazbenih manifestacija koje bi okupile ovolik broj sudionika, s pravom možemo reći kako su ovi susreti od iznimnog značaja. Impozantno je vidjeti vas u ovolikom broju što nam daje i obavezu da vas u budućnosti, ako ćemo biti u prilici ponovo biti domaćini, još značajnije podržimo. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji, nadam se da ćete iz Križevaca otići s osmijehom i ispunjenih srca“, kazao je župan Koren.

Prisutnima se obratila i predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna koja je zahvalila pokroviteljima te zahvalila generaciji umirovljenika bez koje bi, kako je napomenula,današnjica bila neizvjesna.

Vi ste dokaz kako se može starjeti dostojno i aktivno, a s ovog mjesta šaljemo poruku kako nikada nije kasno za prepoznavanje vlastitih potencijala te se nadamo se da ćemo potaknuti i ostale na aktivniji život“, kazala je Fortuna.

Tradicionalno glazbeno druženje pokroviteljstvom i dolaskom podržali su i izaslanica predsjednice Republike Hrvatske Mirjana Hrga, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te gradonačelnika Grada Križevaca Mario Rajn koji su čestitali svim zborovima na dolasku uz želje da susret protekne ispunjen pjesmom i druženjem kako bi umirovljenički dani bili barem danas ljepši i protkani radošću. Manifestaciju su uz pokrovitelje podržali i saborski zastupnik Branko Hrg, načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer te drugi gosti i uzvanici.

Na glazbenom susretu nastupili su zborovi udruga umirovljenika iz Križevaca, Kalnika, Bala, Duge Rese, Dubrave, Gornjih Bogićevaca, Kalnika, Kaptola, Lipovljana, Ljubešćice, Makarske, Marije Bistrice, Nedelišća, Osijeka, Pitomača, Preloga, Rijeke, Senja, Velikog Trojstva i Zagreba.

Izvor fotografija: Radio Kaj

 Služba ureda župana