Križevčani dobili prvi energetsko- klimatski ured u Hrvatskoj

U sklopu Europskog tjedna održivog razvoja u središtu Križevaca je otvoren prvi energetsko-klimatski ured u Hrvatskoj.  Riječ je o uredu Energetske zadruge Križevačkog laboratorija inovacija za klimu – KLIK i Grada Križevaca koji će poslužiti kao edukacijski prostor za stvaranje klimatski otpornog društva u kojem će se prezentirati zelene tehnologije, proizvodi i usluge.

Ured su svečano otvorili gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i upraviteljica Energetske zadruge KLIK Sanela Mikulčić Šantić,  a svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren koji je pohvalio aktivnosti  Grada i Udruge u pogledu implementacije i promocije zelenih tehnologija.

Gradonačelnik Rajn je naglasio važnost edukacija i informiranja građana te da u Križevcima žele pokrenuti zamah zelene ekonomije i doći do krajnjeg cilja kojim bi Križevci do 2030. godine postali energetski neutralan grad.

Voditeljica projekata Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Nirvana Franković Mihelj istaknula je uspješnu suradnju Fonda i Grada, a  načelnica Sektora za klimatsku politiku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Višnja Grgasović izrazila je zadovoljstvo križevačkim postignućima.

Obilježavanje Europskog tjedna održivog razvoja nastavit će se u Križevcima tijekom vikenda tematskim festivalom “KLIKni na održivo”, a u utorak, 28. rujna, u Energetsko- klimatskom uredu održat će se predavanje o Javnom pozivu za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana