U Križevcima održana dodjela priznanja za najbolje križevačke sportašice i sportaše

U Križevcima je u petak, 1. listopada, održana svečanost  dodjele priznanja za sportska postignuća u 2020. godini najboljim križevačkim sportašicama i sportašima, sportskim trenerima i klubovima.

Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren, dopredsjednik Zajednice Športskih udruga Križevci Ivica Katavić,  pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel.

Sportašima i sportašicama uvodno sub se obratili dopredsjednik Katavić i pročelnik Novosel koji su čestitali na uspjesima u godini koja je bila teška zbog pandemije koronavirusa te zaželjeli još više dobrih rezultata u budućnosti.

Župan Koren je zahvalio svima koji su u ovim uvjetima ipak održali jedan kontinuitet sportske aktivnosti te kazao kako su Križevci puno ulagali u sport zadnjih godina od atletske staze, pa do nove dvorane. Dodao je kako su Križevci grad sporta,  a to su pokazali sportaši koji su uspjeli održati svoj rad i rezultat.

U ime nagrađenih prigodno se obratila atletičarka Ida Šimunčić te poželjela da se, zbog brojnih otkazanih natjecanja i otežanih uvjeta treniranja, 2020. godina za sportaše nikad ne ponovi te je zahvalila Gradu Križevcima i svima koji su prepoznali njihov rad.

Za rezultate na međunarodnim natjecanjima priznanja su primili Veronika Drljačić iz Atletskog kluba Križevci, Nives Dvorski iz Fitness kluba Body Fit i Zoran Jandroković iz Taekwondo kluba Radnik. Za rezultate na nacionalnim natjecanjima nagrađeni su Ida Šimunčić, Neven Krulić i Hrvoje Kašik iz Atletskog kluba Križevci, Klara Katavić i Iva Katalenac iz Karate kluba “KTC” Križevci, Domagoj Krulić, Filip Srbljinović, Karlo Sačarić, Lana Mihoci i Marko Pofuk iz Streljačkog kluba Križevci 1252, Ivan Višak iz Motociklističkog kluba Križevci, zatim juniorska postava Streljačkog kluba Križevci 1252 u sastavu Matija Udvari, Filip Srbljinović i Marko-Vjekoslav Mrvčić Žumbar, ekipa brzinaca Motociklističkog kluba Križevci i karate trener Mario Ban iz Karate kluba „KTC“ Križevci.

Priznanje za rezultate na lokalnoj razini dodijeljeno je Športsko-ribolovnom klubu Križevci te Košarkaškom klubu Radnik za 50. obljetnicu osnutka.

Izvor:krizevci.hr

Služba ureda župana