U koprivničkoj gradskoj Knjižnici obilježen Dan albanske zastave

U ponedjeljak 25. studenog u  čitaonici tiska koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović održala se svečanost povodom Dana albanske zastave, odnosno Dana neovisnosti Republike Albanije koju su  organizirali predstavnici albanske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji  i Gradu Koprivnici. U ime Koprivničko-križevačke županije  svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao nacionalni dan zaželjevši da odnosi koje albanska nacionalna manjina njeguje s Koprivničko-križevačkom županijom i dalje budu na visokoj razini.

 Zamjenik Ljubić pohvalio je  dugogodišnju suradnju  Županije i albanske manjine dodavši kako se nada da će se u Županiji formirati i Vijeće albanske manjine koja sada djeluje preko svojeg Predstavnika Dritona Prekazija.

U ime Grada Koprivnice susretu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec koja je uz čestitke na nacionalnom prazniku  izrazila zadovoljstvo što  albanska nacionalna manjina daje doprinos u gospodarskom i kulturnom životu grada. Okupljenima se obratio i Driton Prekazi,  predstavnik albanske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji zahvalivši na potpori institucijama te naglasivši važnost očuvanja kulturno povijesnog identiteta Albanaca koji je duboko inkorporiran na području grada i županije.

Svečanost je obilježena druženjem  i kulturno-umjetničkim programom u kojem su izvedene tradicionalne albanske pjesme i napjevi.

Izvor fotografija: Driton Prekazi

Služba ureda župana