U koprivničkoj Gimnaziji otvoren Centar izvrsnosti

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije je u petak 18. siječnja u koprivničkoj Gimnaziji „Fran Galović“ osnovan Centar izvrsnosti. Ovaj Centar omogućiti će rad s nadarenim učenicima s područja cijele Koprivničko-križevačke županije, a njegov rad predstavile su profesorice matematike Marina Njerš i Mara Grašić.

Za početak je predviđen rad s nadarenim matematičarima, dok će se s vremenom uključivati i nadareni učenici iz drugih područja. Od samog osnivanja Centar će pohađati 60 učenika osnovnih škola od petog do osmog razreda i 20 učenika srednjih škola, a s učenicima će raditi 5 nastavnika matematike. U 2013. godini Centar izvrsnost financirat će Županija s iznosom od 50 tisuća kuna. Nastava u Centru izvrsnosti potaknuta je upitima roditelja te malim brojem učenika koji upisuju tehničke i prirodoslovne fakultete.

Otvaranju Centra su uz učenike i profesore bili nazočni i zamjenik župana Ivan Pal te pročelnik Mladen Antolić. U svojem obraćanju zamjenik župana Pal istaknuo je kako Županija uvijek potiče dobre i kreativne ideje poput osnivanja Centra. „Znam da se svako ulaganje u ljude višestruko isplati jer su ljudi osnova svih projekata. Već se veselim vašim brojnim odličnim rezultatima na natjecanjima i želim vam puno uspjeha u tome.“, rekao je tom prilikom Pal koji je Centar izvrsnosti potom i službeno proglasio otvorenim.