U Koprivničkim Bregima uskoro novi dječji vrtić i jednosmjenska nastava u školi

Završena je I. faza radova na dogradnji zgrade Osnovne škole u Koprivničkim Bregima, koji se izvode radi omogućavanja jednosmjenske nastave i rekonstrukcije školske kuhinje te izgradnje novog dječjeg vrtića. Do pod krov je uređeno oko 450 m2 prostora, a uz to projektom je obuhvaćeno i uređenje okoliša škole te izgradnja vanjskih sportskih igrališta.

Vrijednost izvedenih radova iznosi oko 1,3 milijuna kuna a financirani su sredstvima iz Programa EIB 2 te proračuna Općine Koprivnički Bregi i Koprivničko-križevačke županije. U pripremi je raspisivanje natječaja za II. fazu radova, odnosno unutarnje uređenje prostora, za što je Županija osigurala 980 tisuća kuna.

Radove je u petak 15. lipnja obišao zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima, a pridružili su mu se načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudič te predstavnici škole i izvođača radova. Zamjenik župana je izrazio zadovoljstvo što projekt vrlo dobro napreduje i što će Koprivnički Bregi uskoro imati jednu od najljepše uređenih malih škola u Hrvatskoj kao i moderan dječji vrtić.

Kako se u bregovskoj školi tog dana slavio i Dan škole zamjenik župana je prisustvovao i svečanosti uz prigodan program koju su učenici i njihovi nastavnici tim povodom organizirali.