U Koprivničkim Bregima svečano otvoreni 24. Dani zelja i bregofske pite

U organizaciji Udruge žena Bregi i UPK “Vlado Dolenec” u Koprivničkim Bregima  danas su svečano otvoreni 24. Dani zelja i bregofske pite. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

 

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mato Kuzminski podsjetio je na tradiciju uzgoja zelja u Koprivničkim Bregima te dodao kako će Općina i dalje pomagati aktivnosti kojima se čuvaju izvorne gastronomske vrijednosti bregovskog područja u koju spada i nadaleko poznata bregofska pita.

Predsjednica Udruge žena Bregi Suzana Bukvić podsjetila je da je za ideju o Danima zelja zaslužna Milka Stanešić te kakao je manifestacija, obzirom na to da je 2021. godine bregofska pita uvrštena na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, nazvana Dani zelja i bregofske pite.

Uzvanici i gosti su nakon uvodnih govora i kulturno-umjetničkog programa imali prilike isprobati i brojne delicije od zelja i autohtone slastice.

Izvor: drava.info

Služba ureda župana