U Koprivničkim Bregima otvorena školska športska dvorana

U petak, 16. travnja, je u Koprivničkim Bregima otvorena nova školska športska dvorana. Uz potpredsjednika Hrvatskog sabora Josipa Friščića, saborskog zastupnika Borisa Šprema, župana Darka Korena i njegovog zamjenika Ivana Pala, otvorenju su bili prisutni gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, glavni tajnik HSS-a Nenad Matić, te brojni drugi uzvanici.

Goste i brojne uzvanike iz gospodarskog i političkog života pozdravila je ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi Karolina Vidović, koja je predstavnicima Općine i Županije zahvalila na velikoj potpori u realizaciji projekta. Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić podsjetio je da je projekt započet u vrijeme kad je župan bio Josip Friščić, no da je za završetak radova važna bila i ustrajnost aktualnog župana Darka Korena. Najavio je i nekoliko novih projekata od kojih je jedan od zahtjevnijih izgradnja novog dječjeg vrtića.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren kazao je da je otvorenje dvorane vezano uz nedavno proslavljeni Dan županije, te kako se može kazati da je ona poklon Županije stanovnicima Općine. – „Ovaj projekt dokazuje kako zaista djeluje strategija koju Koprivničko-križevačka županija provodi u obrazovanju, ali i u provođenju regionalnog razvoja. Male sredine važne su nam jednako kao i urbane i zato ćemo i dalje biti uz Vas i sve vaše dobre i kvalitetne planove.“ – rekao je župan Koren.

Potpredsjednik Sabora Josip Friščić istaknuo je kako su upravo Koprivnički Bregi dokaz da i mala sredina može dati istaknute stručnjake u gospodarstvu, zdravstvu i javnom životu. – „Prije 17 godina u ovoj i sličnim sredinama nije bilo niti vodovoda, niti kanalizacije, niti telefona, a danas govorimo o nastavku ulaganja u infrastrukturu koju će ovu sredinu učiniti još kvalitetnijim mjestom za život. Prije 4 godine u cijeloj Županiji bilo je samo 6 dvorana, a danas možemo s ponosom reći da je u zadnjih dvije godine otvoreno ili je u gradnji još njih šest. To znači ravnomjerni razvoj i sigurno je razlog da Vam na tome čestitamo!“ – izjavio je Josip Friščić.

Dvoranu su na simboličan način, igranjem košarke, otvorili potpredsjednik Sabora Friščić, župan Koren, saborski zastupnik Šprem i zamjenik župana Pal. Prostor nove dvorane blagoslovio je župnik Josip Košćak, a u kulturnom dijelu programa nastupili su učenici iz bregovske škole, članice folklorne skupine Udruge žena Koprivnički Bregi i KUD „Rudar“ iz Glogovca.

Osnovnu školu u Koprivničkim Bregima u 14 razrednih odjela pohađa 211 učenika, a novoizgrađena dvorana od 720 m2 zadovoljit će potrebe škole za izvođenjem nastave tjelesne i zdravstvene kulture. U poslijepodnevnim i večernjim satima dvorana će biti namijenjena klubovima i udrugama. Ukupna vrijednost investicije, koja uključuje projektiranje, izgradnju, nadzor radova i opremanje dvorane, iznosi 6.354.000 kuna, a sredstva su osigurana iz proračuna Koprivničko-križevačke županije (5.529.000 kuna) i Općine Koprivnički Bregi (825.000 kuna).