U Koprivnici otvorena turistička manifestacija „Srednjovjekovni božićni sajam“

U petak, 3. prosinca u Koprivnici je otvoren prvi “Srednjovjekovni božićni sajam”. Organizator manifestacije je Turistička zajednica grada Koprivnice, a sajam se održava na najstarijem koprivničkom trgu, Trgu dr. Leandera Brozovića.

Službenom otvorenju su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, direktor TZ GKC Renato Labazan, pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev te brojni građani i izlagači.

Sajam je otvorio gradonačelnik Jakšić koji je kazao kako se nada da je ovo početak jedne uspješne turističke priče koja će se nadovezati na Renesansni festival. Župan Koren je pohvalio ideju i čestitao organizatorima na realizaciji još jedne manifestacije koja će doprinijeti turističkoj prepoznatljivosti Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, a direktor Labazan je istaknuo da je manifestacija rezultat promišljanja kako iskoristiti infrastrukturu Renesansnog festivala u božićno vrijeme.

Sajam se održava u periodu od 3. do 5.12. te od 10. do 12.12.2021. godine, a okuplja mnogobrojne obrtnike i poduzetnike koji svojim proizvodima i uslugom vjerno dočaravaju srednji vijek.

Izvor: Grad Koprivnica

Služba ureda župana