U Koprivnici cijepljeno 1800 prosvjetnih djelatnika i pripadnika žurnih službi

U sklopu kampanje „Misli na druge, cijepi se“ danas je u dvorani Srednje škole Koprivnica cijepljeno 1800 prosvjetnih djelatnika i pripadnika žurnih službi. Akciju  su podržali i zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

Načelnik Ljubić zahvalio je svima uključenima na doprinosu zahtjevnoj, ali iznimno uspješnoj organizaciji punktova te je dodao kako je najavljeno pristizanje većih količina cjepiva što će omogućiti procjepljivanje većeg broja građana. Ujedno je pozvao sve zainteresirane da se nastave prijavljivati za cijepljenje svojim liječnicima obiteljske medicine.

Koprivničko-križevačka županija prva je u državi krenula s organizacijom masovnih cijepljenja po punktovima, a sve dosadašnje aktivnosti provedene su na najvišoj mogućoj razini, za što je Stožer primio brojne pohvale.

Daljnja organizacija po punktovima ovisit će o dinamici zaprimanja cjepiva, a županijski Stožer apelira na građane da budu odgovori i pridržavaju se svih epidemioloških mjera kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusom.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije