U Gimnaziji “Fran Galović” održana radionica za nastavnike njemačkog jezika

U petak 25. veljače u njemačkoj sobi Treffpunkt Deutschland Gimnazija “Fran Galović” ugostila je deset osnovnoškolskih i srednjoškolskih nastavnika njemačkoga jezika. Naime, profesorica savjetnica Lidija Benković održala je zanimljivo predavanje i radionicu s temom održavanja prijateljstva elektroničkom poštom pa je to bio povod pisanju pisama na njemačkom jeziku. U praktičnom dijelu (u radionici) pisali su se mejlovi i analizirale njihove loše i dobre strane, s naglaskom na pozitivne učinke elektroničke pošte kao što je upoznavanje djece iz različitih zemalja, njihova suradnja i sklapanje prijateljstava.

E-projekte provodi Goethe Institut pa se upute za učenike i nastavnike, materijali te partnerske adrese mogu naći na stranicama Das Bild der Anderen i Mediterranea.

Predavanje i radionica trajali su tri sata, a o koristi i zanimljivosti govori i podatak da je sljedeća radionica iz komunikologije već dogovorena za 1. travnja 2011. na istom mjestu. Pozvani su svi zainteresirani jer je radionica ovaj put na hrvatskom.

R. Š.