U Đurđevcu služena Sveta misa za generale Markača i Gotovinu

Na inicijativu Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Ban“ Koprivnica u crkvi Svetog Jurja u Đurđevcu je u utorak, 19. travnja, održana Sveta misa za potporu generalima Markaču i Gotovini. Misu je služio policijski kapelan i  župnik Ozren Bizek, a velikom broju okupljenih branitelja, prijatelja generala Markača i drugih vjernika pridružili su se saborski zastupnik Stjepan Milinković, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan i potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Vuk.

Jedan od prvih zapovjednika u Domovinskom ratu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i predsjednik Udruge Miralem Alečković poručio je braniteljima da budu dostojanstveni i jedinstveni jer to je Hrvatskoj u ovim trenucima najpotrebnije.

Presuda Haškog tribunala veoma je pogodila stanovnike Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije samim time i jer je general Mladen Markač u Đurđevcu proveo djetinjstvo i mladost, a iz tog je grada i odlazio na bojišnicu. General Markač je počasni član Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, te također i počasni građanin Grada Đurđevca.