U Đurđevcu održan Sajam poslova

Pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu je u četvrtak, 29. ožujka, održan Sajam poslova. Sajam je organizirala Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Križevaca, a odazvao mu se velik broj tvrtki, potencijalnih poslodavaca, i nezaposlenih osoba.

Nezaposleni su se na sajmu mogli predstaviti prisutnim poslodavcima i predati im svoje životopise, dok su poslodavci imali priliku predstaviti svoju tvrtku, istražiti strukturu kadrova prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje i prikupiti informacije o kandidatima za posao.

Na otvorenju sajma prisutnima se uvodno obratila pročelnica HZZ-a u Križevcima Jadranka Čapalija, a gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan osvrnuo se na aktualnu gospodarsku situaciju u Đurđevcu. Izrazio je nezadovoljstvo situacijom na tržištu rada, koja je uvelike pogoršana nakon odlaska Nature Agro u stečaj, ali je primijetio oporavak građevinskog sektora što budi nadu u optimizam.

Župan Darko Koren kazao je da uslijed trenutne kulminacije nezaposlenosti poslodavcima treba pomagati i omogućavati im uvjete za otvaranje radna mjesta. „Podršku u rješavanju problema nezaposlenosti treba dati i Hrvatskoj vladi, jer to što neki predviđaju da će do sredine 2012. godine biti 350 tisuća nezaposlenih ravno je kataklizmi.“ kazao je Koren i poručio kako se uzda u socijalnu komponentu najveće kompanije u Županiji Podravke, koja je nastala iz naroda i treba pomoći u rješavanju problema nezaposlenosti u ovom kraju.

Od ostalih uzvanika na Sajmu poslova valja istaknuti prisustvovanje saborskog zastupnika Stjepana Milinkovića, predsjednice Županijske skupštine Milice Fuček, zamjenika župana Darka Sobote, te mnogih načelnika i predstavnika institucija.