Tvrtke Rasco i KTC na dodjeli 23. Zlatne kune dobili priznanja Hrvatske gospodarske komore

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u četvrtak 21. studenoga održana je svečana dodjela 23. nagrade Hrvatske gospodarske komore Zlatna kune na kojoj su nagrade primili i poduzetnici iz Koprivničko-križevačke županije.

Zlatnu kuna za Životno djelo uručena je Ivanu Kataviću, direktoru tvrtke KTC Križevci koja zapošljava 1.400 djelatnika, ostvaruje godišnji promet od oko 1,8 milijardi kuna i uživa velik ugled kod domaćih dobavljača čiji proizvodni asortiman čini više od 90 posto prodajnog programa tvrtke. KTC danas ima trgovačku mrežu s više od dvadeset robnih centara, nekoliko poljoprivrednih ljekarni i benzinskih crpki, a proširili su se i na turističko-ugostiteljsku djelatnost.

U kategoriji Inovacija Zlatna kuna dodijeljena je tvrtki Rasco iz Kalinovca koju je primio Ivan Franičević.

Rasco je hrvatski proizvođač opreme za održavanje prometne infrastrukture. Tijekom 30 godina rada kompanija je iz male zanatske radionice izrasla u jednu od vodećih u svojoj industriji, s prisutnošću u više od 40 država na pet kontinenata i udjelom izvoza u ukupnim prihodima od 80%.Rascov proizvodni pogoni u Kalinovcu zapošljavaju 340, a u Senti u Srbiji 70 ljudi. U sofisticirano organiziranim i opremljenim pogonima realizira se u potpunosti integriran proces proizvodnje koji počinje sirovim metalom, a završava gotovim proizvodom.

Svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici iz svijeta gospodarstva i politike, između ostalih i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Republike Hrvtaske Andrej Plenković te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Izvor: HGK

Služba ureda župana