Tvrtka Rasco donirala računala školi u Kalinovcu

U utorak 9. listopada u prostorima Osnovne škole „Ivan Lacković Croata“ u Kalinovcu održana je mala svečanost preuzimanja informatičke opreme koju je tamošnja tvrtka Rasco d.o.o. donirala školi. Informatička oprema u vrijednosti od preko 50 tisuća kuna bit će iskorištena za unapređenje nastave, a koristit će je i učenici i nastavnici.  

Svečanom preuzimanju opreme bili su nazočni direktor Rasca Darko Paviša sa suradnicima, zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije Darko Sobota, načelnik Općine Branko Sobota, predsjednik općinskog vijeća Mirko Kovačev i ravnateljica Škole Mirjana Bazijanec.

Bila je to prilika da učenici izmjene s gostima prve utiske o nastavi u novoj zgradi. Naime, nakon višegodišnjih napora da mali Kalinovčani dobiju novu školsku zgradu ovu su školsku godinu imali prilike započeti u svojim novim prostorima. Nakon male svečanosti koju su priredili učenici zamjenik župana Darko Sobota pohvalio je ovu akciju Rasca, koji je prepoznat kao tvrtka odgovornog društvenog ponašanja u lokalnoj zajednici, ali i puno šire.