„Tradicija naših starih“ okupila velik broj posjetitelja

Povodom Dana Koprivničko-križevačke županije u subotu, 10. travnja, je na Zrinskom trgu u Koprivnici prvi put održana manifestacija „Tradicija naših starih“. Zamišljena kao cjelovito predstavljanje tradicijskih obrta, suvenira, gastronomije, umjetnosti, ali i glazbe i plesa, manifestacija je privukla brojne posjetitelje.            

U kulturno-umjetničkom dijelu programa na centralnoj pozornici su nastupili mališani iz dječjih vrtića „Tratinčica“ i „Smiješak“, folklorna skupina OŠ Kalnik, KUD Koprivnički Bregi i KUD „Grgur Karlovčan“ iz Kalinovca. Svojim izvedbama različitih plesova, kola i napjeva pokazali su kako je bogata folklorna tradicija Podravine i Prigorja još uvijek atraktivna i zanimljiva. Proslavi 17. rođendana Koprivničko-križevačke županije pridružili su se i Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke, koji su svojim izvedbama dvorskih i salonskih plesova oduševili okupljenu publiku.

Posjetiteljima se na otvorenju manifestacije obratio gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, a događaj je svečano otvorio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Uz izniman glazbeno-plesni program gosti su, zahvaljujući brojnim udrugama i proizvođačima vina, meda i soka, mogli degustirati neke od najboljih tradicionalnih delicija Podravine i Prigorja. Najmlađi su uz Josipa Cugovčana izrađivali uskršnje pisanice, a interes građana za spomenute prezentacije bio je takav da su svi izlagači nakon završetka najavili svoj dolazak i slijedeće godine.