Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Sveti Petar Orehovec

Povodom Dana Općine Sveti Petar Orehovec u ponedjeljak, 29.lipnja je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.

Predsjednik Vijeća Dragutin Matus  je uvodno prisutne izvijestio kako je u proteklom razdoblju održano 20-ak sjednica Vijeća na kojim su odluke većinom donesene jednoglasno, a načelnik Općine Franjo Poljak potom se osvrnuo na brojne projekte koje je Općina realizirala. Načelnik Poljak naglasio je kako je na području općine uloženo osam milijuna kuna u nerazvrstane ceste, investirano je u vodovod u iznosu 3,6 milijuna kuna, a kao posebnu važnu investiciju naglasio je dječje vrtiće u Fodrovcu i Svetom Petru Orehovcu, a za potonji se predviđa da bi bio gotov u listopadu, dok bi do rujna 2021. godine vrtići trebali biti u funkciji.

„Zahvaljujući suradnji sa Županijom izgradit ćemo i dugoočekivanu školsku sportsku dvoranu, prošlog tjedna je s bankom potpisan ugovor o kreditiranju, a vrijednost projekta je preko 15 milijuna kuna. Ako zbrojimo sva ulaganja u posljednje tri godine i dodamo projekte za iduću godinu, radi se o gotovo 50 milijuna kuna investicija kojim ćemo podići kvalitetu života na ovom području“, kazao je načelnik Poljak.

Župan je u prigodnom govoru uputio čestitke svim stanovnicima povodom Dana Općine istaknuvši zadovoljstvo što Županija sudjeluje u projektima koji se provode na području Svetog Petra Orehovca. „Uvjeren sam da ćemo ove godine početi i realizirati projekt školsko-sportske dvorane. Sredstva su osigurana i potrebno je dva do tri tjedna da se završe još neke procedure prije raspisivanja natječaja. Svi znamo što znači  projekt od 17 do 18 milijuna kuna, stoga zahvaljujem Općini na partnerstvu te Vladi RH koja je podržala projekt te omogućila jedinicama lokalne samouprave da financijski ojačaju“, kazao je župan naglasivši da je Općina Sveti Petar Orehovec pravi primjer suradnje državne, regionalne i lokalne vlasti.

U ime prisutnih načelnika prisutnima se obratio Nenad Bošnjak, načelnik općine Sveti Ivan Žabno, a prigodne čestitke su uputili i saborski zastupnici iz prethodnog saziva Branko Hrg i Damir Felak te zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Spomenimo kako je na svečanoj sjednici, kojoj su prisustvovali i općinski načelnici te predstavnici ustanova, udruga i drugi uzvanici, načelnik Poljak  uručio priznanje Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sveti Petar Orehovec povodom 110 godina uspješnog rada.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana