Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Sveti Ivan Žabno

Povodom Dana Općine Sveti Ivan Žabno danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Krešimir Habijanec, koji je istaknuo izgradnju dječjeg vrtića i sanaciju odlagališta otpada Trema Gmanje kao dva kapitalna projekta koja su završena u ovoj godini, zatim izgradnju pruge Gradec – Sveti Ivan Žabno te modernizaciju ceste Lanišće – Trema Gornje Selo koja je ostvarena uz potporu Koprivničko-križevačke županije.

U svom obraćanju načelnik Općine Nenad Bošnjak istaknuo je kako su u proteklih godinu dana realizirani radovi na izgradnji sekundarnog voda u Kenđelovcu, Brezovljanima, nastavak u Zagrebačkoj i Cvjetnoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu te Pavlovićevoj ulici u Cirkveni, a kandidirana je i vodosprema u Tremi te je izrađen projekt buduće kanalizacijskog sustava od Škrinjara do Markovca Križevačkog. U završnoj je fazi i sanacija odlagališta otpada Trema Gmanje vrijedna pet milijuna kuna, dodao je načelnik, a ove godine je završena i dugoočekivana dionica koja spaja Tremu i Sveti Petar Čvrstec gdje je Općina financirala podlogu, a Županija asfalt.

„Radovi na dječjem vrtiću su završeni prije par dana te slijedi ishođenje uporabne dozvole. Projekt je financiran EU sredstvima u iznosu većem od sedam milijuna kuna, a da je vrtić prijeko potreban govori i iskazani interes od preko 70-ero djece“, naglasio je načelnik Bošnjak uz zahvalu Županiji na podršci u projektima.

Župan Darko Koren je zahvalio svima koji pomažu u realizaciji projekata na području Općine Sveti Ivan Žabno. „Svi ovi projekti mogu ukazati na jednu iznimnu aktivnost, posebno u ove posljednje tri godine na čemu čestitam općinskom vodstvu koje nastoji stvoriti najbolje uvjete za žitelje ovog prostora. Županija će i dalje nastaviti s podupiranjem projekata u Općini, a upravo je danas raspisan natječaj za izgradnju školske sportske dvorane vrijedne 15 milijuna kuna.  Ponude će se otvoriti  15. srpnja i ako  bude sve kako treba onda bi u jesen trebali krenuti u izgradnju objekta koji će dodatno podići kvalitetu života stanovnika“, istaknuo je župan te svim stanovnicima čestitao Dan Općine.

U ime prisutnih gradonačelnika i načelnika prisutnima se obratio načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak koji je čestitao vodstvu općine Sveti Ivan Žabno na napretku, a uzvanicima su se prigodnim riječima i čestitkama obratili i saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i pročelnica županijskog UO za kulturu, odgoj, obrazovanje, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnik županijskog UO za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci Dragutin Guzalić, zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško, potpredsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije i načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec,  načelnici i zamjenici općina te ostali brojni uzvanici i gosti.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana