Župan prisustvovao svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Gornja Rijeka

U srijedu, 8.rujna u Gornjoj Rijeci je proslavljen Dan Općine, a svečanoj sjednici Općinskog vijeća ispred Koprivničko-križevačke županije je prisustvovao župan Darko Koren sa suradnicima. Predsjednik Vijeća Stjepan Borjan uvodno je pozdravio uzvanike, a općinski načelnik Darko Fištrović u pozdravnom govoru je istaknuo najvažnije općinske projekte, geodetsku izmjeru općine vrijednu više od pet milijuna kuna, novu zdravstvenu ambulantu vrijednu 3.5 milijuna kuna, izgradnju dječjeg vrtića vrijednog preko osam milijuna kuna, izgradnju trga te brojne manje projekte koji također imaju veliki značaj za život stanovnika.

„Zahvaljujem županu i pročelnicima što su imali sluha za potrebu i izgradnju ambulante čime se podigao zdravstveni standard u našoj Općini. Planiramo još mnogo projekata koji su u visokoj fazi pripremljenosti i uskoro krećemo u realizaciju kako bi život naših mještana bio još bolji“, naglasio je Fištrović, a riječ je o energetskoj obnovi zgrada, izgradnji pješačko-biciklističke staze te modernizaciji nerazvrstanih cesta.

U ime okupljenih načelnika pozdravne riječi okupljenima uputio je načelnik Općine Kalnik Kruno Đurec, a u ime križevačkog predstavničkog tijela i križevačkog gradonačelnika Marija Rajna pozdravne riječi uputio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo realiziranim projektima. „Zadovoljan sam da je Županija u govoru načelnika spomenuta nekoliko puta. Prije ove svečanosti otvorili smo i fotonaponsku elektranu na osnovnoj školi. Taj projekt bi mogao postati ogledni primjer kako bi trebalo raditi na javnim objektima. Zgrada ambulante je jedina takva vrste u Županiji iznova napravljena, a financijski su u realizaciji zajedno sudjelovali Općina i Županija“, kazao je župan  i dodao kako vjeruje da će ove projekte pratiti ubuduće i veći broj stanovnika.

„U duhu zajedništva neka i dalje svi zajedno doprinosimo razvoju Općine“,  zaključio je župan te čestitao svima Dan Općine i blagdan Male Gospe, zaštitnice Općine i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su i županijski  pročelnici Ana Mušlek i Darko Masnec, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, načelnik Općine Kalnik Kruno Đurec, načelnika Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolića, općinski vijećnici, članovi Županijske skupštine i predstavnici Vatrogasne zajednice, komunalnog poduzeća i udruga.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana