Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Sveti Petar Orehovec

U prostorijama vatrogasnog doma u Svetom Petru Orehovcu  u utorak, 29. lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća čime je obilježen Dan Općine Sveti Petar Orehovec. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Josip Međan nakon čega je načelnik Franjo Poljak rezimirao ključne projekte i investicije koje su realizirane u proteklih nekoliko godina. „ Investirano je preko 60 milijuna kuna,  a uz infrastrukturu vodoopskrbe i cestovnu infrastrukturu, najvažniji projekti su nam dječji vrtić i školsko-sportska dvorana koju gradimo uz pomoć Županije. Hvala  resornim ministarstvima, Županiji i svima koji sudjeluju u realizaciji ovih važnih projekata“, kazao je načelnik Poljak.

Župan Koren je pohvalio rad općinskog vodstva  te naglasio je kako je fascinantno čuti da je oko 60 milijuna kuna stiglo u Općinu Sveti Petar Orehovec.  „Decentralizacija je učinila velike pomake i napredak, a  to se ne bi dogodilo da tim sredstvima ne upravljaju odgovorni ljudi. Veseli nas zajednički projekt školsko-sportske dvorane koja je vrijedna oko 18 milijuna kuna koju gradi domaća tvrtka Radnik. Takav multifunkcionalni objekt će uvelike podići standard života stanovnika na ovom prostoru. Županija će i dalje biti partner na projektima, veselimo se budućoj suradnji „ istaknuo je župan te svim mještankama i mještanima čestitao blagdan sv. Petra i Pavla i Dan općine.

Prigodne riječi i čestitke uputili su i državni tajnik Zdravko Tušek i zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško u ime prisutnih načelnika i gradonačelnika. Na sjednici su dodijeljene zahvalnice i nagrade učenicima i mentorima koji su postigli zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a zahvalnicu je primio i Dragutin Hendelja za izniman doprinos razvoja općine Sveti Petar Orehovec.

Nakon svečane sjednice akademik Dragutin Feletar, Petar Feletar i Hrvoje Petrić, predstavili su  monografiju Općine Sveti Petar Orehovec, potom su osnovnoškolci izveli pjesme iz projekta “Kaj naš moderni”, a projekt je predstavila Ljiljana Picig. Na kraju je izvedena i predstava “Kazališna sjena”.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana