Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i tradicionalnim paljenjem ivanjskog krijesa proslavljen Dan općine Koprivnički Ivanec

U prostorijama Društvenog doma u Koprivničkom Ivancu u utorak, 23.lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Koprivnički Ivanec kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mihael Sremec koji je izvijestio o radu Vijeća, nakon čega se načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović osvrnuo na planirane projekte i investicije te aktivnosti koje je Općina provodila na području zaštite okoliša, socijalnih usluga, kulture  i školstva. Načelnik je naglasio kako je Općina pokrenula postupak izrade projektno-tehničke dokumentacije za vrtić i Osnovnu školu, u planu je izgradnja pješačko-biciklističke staze između Ivanca i Kunovca, zatim rekonstrukcija društvenog doma u Goričkom, a najavljeni su i radovi u naseljima Botinovec, Kunovec i Pustakovec. „Ulažemo ogromne napore da pokrenemo općinu koja se uspavala u proteklim godinama kada se nije vodilo dovoljno brige o razvoju i unapređenju životnog standarda, na dobrom smo putu da to ostvarimo“, zaključio je Švegović.

Zamjenik Ljubić je u prigodnom govoru svim mještanima čestitao Dan Općine Koprivnički Ivanec i blagdan svetog Ivana Krstitelja,pohvalivši brojne projekte. „Čestitam svim stanovnicima Dan Općine uz želju da se brojni najavljeni projekti brzo realiziraju kako bi standard života bio na najvišoj razini. Ulaganje u mlade je najbolje ulaganje u budućnost te garancija da će naše općine živjeti i biti prosperitetne“,istaknuo je zamjenik Ljubić.

Uzvanicima su se obratili i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, saborski zastupnik iz prethodnog saziva Željko Lacković te načelnik Općine Drnje Petar Dombaj koji su uz čestitke pohvalili Koprivnički Ivanec kao primjer razvijene općine u svim segmentima života. Nakon svečane sjednice, kojoj su prisustvovali i saborski zastupnik iz prethodnog saziva Branko Hrg, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te načelnici općina, predstavnici udruga i drugi uvaženi gosti, upaljen je i tradicionalni ivanjski krijes kojim je najavljen blagdan svetog Ivana Krstitelja.

Izvor fotografija: prigorski.hr, drava.info

Služba ureda župana