Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Hlebine proslavile Dan općine

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Društvenom domu u Hlebinama u četvrtak, 10. rujna obilježen je Dan Općine Hlebine i blagdan „Imena Marijinoga“. Svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, načelnici općina, ravnatelji ustanova u kulturi, predstavnici turističkih zajednica, članovi udruga, mještani te drugi uvaženi gosti.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Trtanj nakon čega je načelnica Općine Hlebine Božica Trnski prisutne izvijestila o provedenim projektima na području općine istaknuvši odličnu suradnju sa Županijom. „Hvala vam svima što kroz zajednički doprinos pomažete da Hlebine budu još ljepše mjesto za život, a posebno hvala Županiji što nam je s 300 tisuća kuna pomogla u energetskoj obnovi naše osnovne škole. U proteklom smo razdoblju završili 12 važnih projekata, a njih osam je u tijeku. Sufinanciramo i tridesetak projekata kojima dižemo standard života za naše mještane, od smještaja u vrtić i jaslice, brige za školarce i studente pa sve do sufinanciranja kupovine kuća  za simboličan iznos kako bi zadržali mlade obitelji da ostanu u Hlebinama. Vjerujemo da ćete i dalje biti partneri u projektima i da nas čeka još mnoštvo radosnih trenutaka“, naglasila je načelnica Trnski.

U ime načelnika općina obratila se načelnica Općine Đelekovec Štefica Sirutka koja je kazala kako je Općina Hlebine kroz brojne ostvarene projekte pokazala kako se može kvalitetno raditi na dobrobit mještana unatoč krizi koju je uzrokovala  pandemija koronavirusa.

Zamjenik župana Ljubić je čestitao svim mještankama i mještanima Dan Općine i nadolazeći blagdan Imena Marijinoga  istaknuvši kako su Hlebine mjesto prepuno kreativaca koje izvrsno surađuje sa Županijom. „Međusobno se nadopunjujemo u nastojanju da život i standard učinimo što boljim. Drago nam je što se Općina brine za sve dobne skupine, od onih najmlađih kroz sufinanciranje jaslica i vrtića, učenika i studenata te starijih osoba preko programa Zaželi. Zaokružili ste priču i stvorili mjesto koje diljem Hrvatske i svijeta nije prepoznato samo po naivnoj umjetnosti već i kao mjesto u kojem je lijepo živjeti“, kazao je zamjenik Ljubić te poželio realizaciju još većeg broja projekata u budućnosti.

Čestitku je uputio i saborski zastupnik Darko Sobota koji je naglasio kako Hlebine iz godine u godinu pokazuju da i općine s malim proračunom mogu učiniti puno za svoje stanovnike.“ Dokazali ste da se i s relativno malo novca može učiniti mnogo, svijetli ste primjer i želim vam da tako i ostane. Vlada Republike Hrvatske je za periodu pred nama predložila određene korekcije u upravljanju jedinica lokalne samouprave, no ukidanja općina i županija neće biti već će se raditi na racionalizaciji i spajanju određenih dužnosti što vi u dijelu već i provodite. Pozdravljam vašu sinergiju sa Županijom, ali i ministarstvima kroz realizaciju projekata i povlačenje sredstava. Siguran sam da ovako dobri rezultati neće izostati niti u budućem razdoblju“, kazao je saborski zastupnik Sobota.

Svečano obilježavanje Dana općine završeno je prigodnim domjenkom uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i uputa.

Služba ureda župana