Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Koprivnica proslavila 663. rođendan

Povodom 663. rođendana Grada Koprivnice u ponedjeljak 4. studenoga u dvorani Domoljub održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal uputivši pozdrave okupljenima, nakon čega su se prigodnim govorom obratio gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić koji je istaknuo uspjehe koje je Grad ostvario u proteklih godinu dana te najavio nove projekte.

„Stvaramo novu, modernu Koprivnicu okrenutu prema budućnosti i uvjeren sam kako ćemo onima koji dolaze u zalog ostaviti dobre temelje za još veće uspjehe. U narednom razdoblju krećemo s velikim projektima koji su dobro osmišljeni i po mjeri su svih Koprivničanaca“, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Župan Darko Koren uputio je čestitke svim Koprivničankama i Koprivničancima rekavši  kako Koprivnicu već dugi niz godina doživljava drugim domom. Pohvalio je projekte koji su ostvareni u korist građana te pozvao na realizaciju onih budućih u kojima zajednički mogu sudjelovati  Gradska i Županijska uprava.

„Koprivnica je gospodarsko i kulturno središte županije koja vuče sve ostale prema naprijed, no Koprivnica su ponajprije ljudi i prema njima i njihovim potrebama moraju biti usmjerene sve naše aktivnosti. Vjerujem kako je puno prostora za napredak u našim međusobnim odnosima te kako zajednički možemo ostvariti projekte koji će biti od velike koristi za stanovnike koji žive na ovom prostoru. Gradonačelnik je kazao da pruža ruku suradnje, a mi je prihvaćamo kao i svaki puta do sada. Prvi projekt koji možemo zajednički ostvariti je izgradnja učeničkog doma u Koprivnici koji je prijeko potreban.  Vjerujem kako ćemo naći zajednički jezik i uspješno realizirati projekt te na taj način pomoći našim učenicima jer ulaganje u obrazovanje i stvaranje materijalnih  uvjeta je nešto na čemu svi želimo graditi budućnost“, kazao je župan Koren

Riječima zahvale i čestitkom obratili su se i gradonačelnik Grada Ljubljane Zoran Janković te zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, a čestitku je uputila i  zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su i javna priznanja zaslužnim građanima i organizacijama. Plakete Grada Koprivnice primili su vlasnik Krojačkog obrta „Miran“ Miran Strelec, DVD „Starigrad“ i DVD „Štaglinec“ te Koprivnička udruga za rekreativni sport. Medalju Grada Koprivnice primili su Božidar Belec, Željko Crnjaković, Božidar Flis, Damir Jembrek, Anka Ledinski, Ivan Ledinski,  Zlatko Međimorec, Damir Morić, Miroslav Restek, Milica Pakasin i Vjekoslav Robotić. Ključeve Grada i povelju počasnog građana Grada Koprivnice primio je Pavle Gaži koji je prigodnim govorom zahvalio u ime svih nagrađenih.

„Drago mi je vidjeti da se grad toliko razvio, nadam se da će se konačno realizirati i dva najvažnija  projekta, a to su brza cesta do Koprivnice i drugi kolosijek željezničke pruge jer to je Koprivnica odavno zaslužila“, napomenuo je Gaži na kraju svečanosti prisjećajući se vremena u kojima se pod njegovim vodstvom razvijala kompanija Podravka.

Proslavu Dana Grada svojim nastupima uveličali su Ena Poljak uz klavirsku pratnju Stjepana Habuneka te ženska klapa Viva koja je na kraju svečanosti izvela himnu Koprivnica grade moj.

Svečanoj sjednici još su prisustvovali saborski zastupnik Damir Felak, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnici Anka Mrak Taritaš,  Branko Hrg, Mladen Mađer, Stjepan Kovač i Vinko Grgić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Tihomir Kvakarić, počasni građanin Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije general Mladen Markač, počasni građanin Koprivnice Zlatko Kauzlarič, izaslanik ministra unutarnjih poslova i načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac te  bivši koprivnički gradonačelnici, načelnici općina, pročelnici i pročelnice županijskih i gradskih upravnih  odjela, članovi Gradskog vijeća, Županijske skupštine, predstavnici institucija, gospodarstva i drugi gosti.

Služba ureda župana