Svečano proslavljen Dan Općine Drnje

Svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je proslavljen Dan Općine Drnje održana je u četvrtak, 6. rujna u Društvenom domu, a u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su joj zamjenik župana Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Načelnik Općine Petar Dombaj tom je prilikom podsjetio na najvažnije projekte koji su obilježili proteklih godinu dana. Županija je nositelj projekta energetske obnove Osnovne škole Frana Koncelaka koji je vrijedan 2,8 milijuna kuna, a većinu financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, uz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda i Županiju. U suradnju sa Županijom napravljena je i prilazna cesta i parkiralište na groblju, a radilo se i na izgradnji komunalne infrastrukture, modernizaciji javne rasvjete te pripremi dokumentacije za projekt šest milijuna kuna vrijednog sportskog centra. U planu su radovi na mostu preko potoka Gliboki, a Općina je posebno ponosna na osnivanje Dječjeg vrtića „Čarobni park“.

Zamjenik Sobota u svom je obraćanju čestitao na svim ostvarenim projektima koji će uvelike podići kvalitetu života u Općini, izrazio je zadovoljstvo što će školarci u Drnju imati bolje uvjete za učenje nakon što završe radovi na energetskoj obnovi škole te je poručio kako će Županija i nadalje podržavati Općinu u svim aktivnostima.

Općina je zahvalnicom i prigodnim poklonom nagradila mještanku Nadu Horvat koja je više od 75 puta dala krv, a program proslave nastavlja se i danas, i to svetom misom, sajmom predmeta kulturno-umjetničke baštine, nogometnom utakmicom, vatrogasnom vježbom i velikom zabavom uz glazbu u centru Drnja.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr