Svečano proslavljen 662. rođendan Koprivnice

Župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i županijski pročelnici u ponedjeljak, 5. studenoga prisustvovali su svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice kojom je obilježen Dan Grada i njegov 662. rođendan.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal koji se osvrnuo na najvažnije odluke Gradskog vijeća u proteklih godinu dana, a zatim se obratio i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je poručio: „Koprivnica svakome daje mogućnost da ostvari svoje snove i postane dio ovog grada i na to moramo biti najviše ponosni, upravo to nam je pomoglo da postanemo najbolje mjesto za život.“

Koprivničankama i Koprivničancima čestitke je uputio i župan Darko Koren kazavši: „Nije potrebno naglašavati koliko su Županija i njezino sjedište, Koprivnica, povezani i iskreno se veselim svim planovima, projektima i njihovoj realizaciji. Želim da Koprivnica i nadalje bude partner Županiji jer je, zajedno s Podravkom, lokomotiva gospodarskog i društvenog razvoja ovog prostora. Upravo je to zajedništvo preduvjet za stvaranje novih vrijednosti, a vodstvu Grada želim mnogo uspjeha i sreće.

Prigodnim riječima obratili gradonačelnik obratili su se i župan Međimurske županije Matija Posavec te gradonačelnik grada Tuzle Jasmin Imamović. Za glazbeni dio programa bili su zaslužni Tihomir Hojsak i Filip Novosel, koji su izveli himnu, i Ivana Vrdoljak – Vanna sa pjesmom „Podravina moja spi“, dok je na kraju programa predstavljena nova verzija svečane pjesme Grada Koprivnice „Koprivnica grade moj“ u izvedbi Koprivničkog band aid-a.

Na svečanoj  sjednici  uručena su i javna priznanja Grada Koprivnice u 2018. godini te je tako titulu počasnog građanina Grada Koprivnice dobio akademski slikar Zlatko Kauzlarić Atač, dok su plakete Grada pripale KUD-u „Srce“, Miroslavu Tremskom i Dječjem vrtiću „Smiješak“. Medalje Grada uručene su Zvonimiru Šašeku, Marijanu Šašku, Iliji Biliću, Kruni Botku, Marijanu Špoljariću, Miroslavu Maduniću, Vladi Varka, Ivanu Ferenčaku, Ljubanu Milikšiću i Dragici Polančec-Fodor. U ime svih nagrađenih govorom zahvale obratio se akademski slikar Zlatko Kauzlarić Atač.

Služba ureda župana