Svečano otvoreni novi prostori Zavoda za javno zdravstvo

U ponedjeljak 28. studenog na vrlo svečan način otvoreni su novi prostori Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Zavod je smješten u rekonstruiranu zgradu bivše „stare interne“ u krugu Opće bolnice u Koprivnici, a projektom je ukupno prenamijenjeno i adaptirano 2500 četvornih metara prostora.

Ravnateljica Draženka Vadla izrazila je zadovoljstvo što je veliki posao stvaranja boljih uvjeta za rad Zavoda time finiširan. Nakon prizemlja u kojem se nalazi laboratorij, na prvi kat „stare interne“ preseljena je Služba za epidemiologiju, Služba za školsku medicinu i Služba javnog zdravstva i socijalne medicine. Drugi kat zgrade je rezerviran za Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, dok će treći kat biti namijenjen za udruge iz područja zdravstva i socijalne skrbi te Obiteljski centar Koprivničko-križevačke županije.

Investicija koja nakon 17 godina rada u starim prostorima Zavodu omogućava europski standard usluge ukupno je iznosila 11,4 milijuna kuna. Projekt su financirali Koprivničko-križevačka županija (8,4 milijuna kuna) i sam Zavod (3 milijuna kuna).

Svečanom otvorenju bili su nazočni brojni gosti i predstavnici političkog i javnog života, kao i predstavnici devet zavoda s područja cijele Hrvatske. Čestitke povodom otvorenja novih prostora nazočnima je uputio izaslanik ministra zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Milinković. Župan Darko Koren i ravnateljica Draženka Vadla simboličnim su rezanjem vrpce nove prostore otvorili, nakon čega su ih zajedno s gostima i obišli.