Svečano otvorena nova škola u Kalinovcu

Prigodom obilježavanja Dana Općine Kalinovac u četvrtak 18. listopada održana je svečanost otvorenja nove zgrade Osnovne škole „Ivan Lacković Croata“. Izgradnja i opremanje ovog školskog objekta završeno je krajem mjeseca kolovoza, tako da je 140 kalinovačkih učenika od početka školske godine krenulo na nastavu u nove učionice.

Bruto površina nove školske zgrade je 1.476 m2, a vrijednost izvedenih radova je 4,8 milijuna kuna. Sredstva za gradnju osigurana su preko Programa EIB 2, te u proračunima Općine Kalinovac i Koprivničko-križevačke županije. Županija je izgradnju objekta sufinancirala iznosom od milijun kuna, dok je opremanje škole financirala samostalno s iznosom od preko 750 tisuća kuna.

Na samoj svečanosti otvorenja, kojoj je prisustvovao velik broj mještana i gostiju, ravnateljica škole Mirjana Bazijanec zahvalila je svima koji su zaslužni što je Kalinovac dobio novu školu, te što će se u njoj u najmodernijim uvjetima nastava odvijati u jednoj smjeni.

Nakon prigodnog programa učenika, školu su zajednički otvorili župan Darko Koren, njegovi zamjenici Ivan Pal i Darko Sobota, saborski zastupnik Stjepan Milinković i načelnik Kalinovca Branko Sobota.