Svečano obilježena 30. godišnjica ustrojstva ratne postrojbe  61. lad PZO Koprivnica

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Klub 61. lad Protuzračne obrane Koprivnica danas je u Koprivnici svečano obilježena 30.obljetnica ustrojavanja ratne postrojbe 61.lad PZO Koprivnica.

Svečanost je započela kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a ispred Koprivničko-križevačke županije počast braniteljima je odao župan Darko Koren.

Svečanost je vodio predsjednik Udruge Ranko Vrban koji je zahvalio svim uzvanicima na dolasku, a potom se prigodnim govorom prisutnima obratio župan Koren. Čestitao je 30. godišnjicu od osnutka postrojbe te podsjetio na važnost očuvanja sjećanja na slavne trenutke Domovinskog rata u kojem su svoje živote i zdravlje žrtvovali brojni hrvatski branitelji te tim nesebičnim činom dali nemjerljiv doprinosu u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske.

Uz župana Korena, počast braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda pukovnik Zvonko Beljo, umirovljeni general i glavni tajnik Hrvatskoga generalskog zbora Marinko Krešić, umirovljeni pukovnik Nenad Barić, ratni zapovjednici s područja Koprivničko-križevačke županije, voditeljica Područnog odjela Koprivnica Ministarstva hrvatskih braniteljaTatjana Mihaldinec, predstavnici braniteljskih udruga i suborci iz ratne postrojbe 61. lad PZO Koprivnica.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća te molitve u kapelici sv. Florijana služena je sveta misa pod vodstvom kapelana Policijske kapelanije vlč. Ozrena Bizeka, a program se nastavio u Domu Vinica gdje je otvorena izložba fotografija „Nekad i sada“.