Svečano obilježen Dan križevačkih branitelja i 28. obljetnica oslobođenja vojarne u Križevcima

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule branitelje u utorak 17. rujna svečano su obilježeni Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 28. obljetnica oslobađanja vojarne u Križevcima. Svečanosti su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren te zamjenik župana ujedno i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora  Darko Sobota.

Svečanost je započela u križevačkoj Gradskoj vijećnici prijemom kod gradonačelnika Grada Križevaca Marija Rajna gdje su se okupili brojni dužnosnici, ratni zapovjednici, članovi braniteljskih udruga te drugi uzvanici, nakon čega je u župnoj crkvi sv. Ane služena sveta misa koju je predvodio velečasni Stjepan Soviček. Uzvanici su se potom u koloni uputili prema spomen obilježju “Majka poginulog junaka” gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega su razgledali Spomen sobu Domovinskog rata u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“.

Središnja proslava održana je u restoranu „Vojarna“ na kojoj su se načelnicima, županijskim i gradskim vijećnicima te drugim uvaženim gostima obratili župan Darko Koren, zamjenik župana i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Darko Sobota, križevački gradonačelnik Mario Rajn, pukovnik Vlado Kolić,  izaslanica Predsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Nevenka Benić te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske  general pukovnik Mladen Markač.

U sklopu svečanosti dodijeljene su nagrade za najuspješnije sudionike natjecanja branitelja u pikadu i beli, a u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci je odigrana humanitarna utakmica za Udrugu Maslačak između MNK  Futsal Dinamo i NK Radnik Križevci .

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr