Svečana proslava obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije

Mnogo uzvanika i javnih osoba okupilo se 15. travnja u dvorani koprivničkog Domoljuba, na svečanoj sjednici povodom proslave Dana Koprivničko-križevačke županije.

Sjednici su prisustvovali potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, ministar poljoprivrede Božidar Pankretić, saborski zastupnici Zvonimir Mršić i Stjepan Milinković, državni tajnik Ministarstva turizma Ivo Mujo, generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Mato Topić, županica Krapinsko – zagorske županije Sonja Borovčak, te mnogi drugi.

U svom prigodnom govoru župan Darko Koren osvrnuo se na značajne projekte koji su obilježili proteklu godinu, ali i ukupan četverogodišnji mandat vodstva Županije. Osvrnuvši se na ulaganja i ostvarenja u svim resorima Županije, poseban naglasak dao je na postignuća u gospodarstvu,poljoprivredi,zdravstvu, školstvu i komunalnu infrastrukturu.

Ispred Vlade Republike Hrvatske govorio je njen potpredsjednik Damir Polančec. Čestitavši svima Dan županije, pohvalio je bivšeg i sadašnjeg župana na rezultatima koji su impozantni

Ispred Hrvatskog sabora uzvanicima se obratio potpredsjednik Josip Friščić koji je tom prilikom istaknuo da je Županija izrasla u jedan dobar ”uštimani orkestar”, da je razvoj očigledan te da se projekti provode jer ”na čelu županijske vojske stoje dobri generali”

Županijska proslava je ujedno bila prigoda da se uruče nagrade dobitnicima javnih županijskih priznanja. Nagrade laureatima uručili su predsjednik Županijske skupštine Milivoj Androlić i župan Darko Koren. Nagradu za životno djelo dobio je profesor Dražen Podravec iz Virja, nagrade za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije dobili su predsjednik Turističke zajednice grada Đurđevca Marijan Ružman i Udruga invalida Križevci. Nagrade za iznimno postignuće dobili su: Športsko ribolovno društvo Štuka Torčec i Udruga K.V.A.R.K iz Križevaca, a županijske zahvalnice dobili su slikar Zlatko Štrfiček iz Koprivnice, Knjižnica i čitaonica ”Fran Galović” Koprivnica, ženski pjevački sastav Đurđevčice iz Đurđevca, novinar Stjepan Vadla iz Koprivnice i Gradsko društvo Crveni križ iz Križevaca.