Sportsko natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ove godine u Koprivnici

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota primili su u četvrtak 26. srpnja izaslanstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Razgovarali su o organizaciji i provedbi 17. Državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH koje će se održati u listopadu ove godine u Koprivnici. Na tom natjecanju nastupit će više od tisuću branitelja iz svih županija. Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo branitelja, a organizator podružnica Udruge iz Koprivničko-križevačke županije.

Cilj organizatora je da se tijekom natjecanja brojnim gostima na najbolji mogući način prezentira područje Podravine i Prigorja, a župan Darko Koren kazao je da će Županija organizatorima natjecanja dati svu moguću podršku.

Sportsko natjecanje veterana Domovinskog rata održava se redovito od 1996., a ove godine po prvi puta i u Koprivničko-križevačkoj županiji. Natjecatelji se nadmeću u sedam sportskih disciplina: streljaštvo, kuglanje, sportski ribolov, mali nogomet, povlačenje užeta, kros i šah, a od 2006. se održava i natjecanje u pikadu u kojem sudjeluju žene sudionice Domovinskog rata.