Sjećanje na Vukovar

Hrvatski sabor 18.11. proglasio je Danom sjećanja na Vukovar- kao spomen dan na tragediju cijeloga jednog grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost. Njegovanje sjećanja na takve događaje u korijenu je svake uljudbe i civilizacije. Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve žrtve i heroje Domovinskoga rata diljem Lijepe Naše, jer Vukovar nije samo Grad, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku.

Kako odgovornost izgradnje životnoga stava kojim se potiču i razvijaju osjećaji koji potiču domoljublje kao i nacionalne, kulturološke i humanističke vrijednosti leži na cijeloj zajednici i mi smo 18.11. obilježili taj dan spomen akcijom I u mom selu Vukovar svijetli.

Učenici, roditelji, djelatnici škole, Školski odbor, Vijeće roditelja, Općinsko vijeće i mještani okupili smo se ispred Općine i u tišini, paleći svijeće krenuli prema školi i crkvi gdje smo se uz pomoć velečasnog Josipa Koščaka pomolili za sve žrtve rata.

Spomen akcijom I u mom selu Vukovar svijetli, udružili smo svoje svijeće i iskazali poštovanje i zahvalnost vukovarskim i svim nedužnim stradalnicima Domovinskog rata.

Staza od 125 svijeća u Bregima svijetlila je cijelu noć kao i 40 svijeća u Glogovcu.

Antonija Šikulec