Sandučić povjerenja

U sklopu projekta „Nađi razliku…koje nema“, odobrenog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za školsku godinu 2013/14, 17.2.2014. održana je aktivnost Sandučić povjerenja, kojom se putem anonimne ankete provodila informiranost javnosti o Bontonu u komunikaciji s osobama s invaliditetom. Aktivnost je provedena u prostorima gradske uprave u Koprivnici i Knjižnice i Čitaonice „Fran Galović“ u Korivnici.

Učenice osmog razreda su uz pomoć učiteljice likovne kulture Sanje Pakasin i učiteljice engleskog jezika Branke Stančin-Levanček korisnicima u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica te dužnosnicima kao i članovima sveopćeg javnog života grada Koprivnice ponudile kratku anketu. Tako su anketu ispunili saborski zastupnik Veljko Katazi i njegovi suradnici koji su došli u radni posjet Gradu Koprivnici, predsjednik Udruge Roma „Korak po korak“ Koprivničko-križevačke županije te nekoliko članova Udruge, ravnatelj Opće bolnice «Dr. Tomislav Bardek» Koprivnica, itd.

Nakon analize i obrade po završetku aktivnosti koja će se ponoviti i na Razrednom vijeću nastavnika PŠ Kunovec te članova općinskog vijeća Općine Koprivnički Ivanec, javno će se prezentirati razina osviještenosti i senzibiliteta u odnosu osoba bez invaliditeta prema osobama s invaliditetom.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Pavlek, v. r.