Rotary bal u korist stipendiranja talentiranih koprivničkih gimnazijalaca

Članovi Rotary Cluba Koprivnice 22. listopada 2011. godine organiziraju već tradicionalni 7. Rotary bal u hotelu „Podravina“ u Koprivnici s početkom u 20.00 h. U sklopu bala organizira se prodajna aukcija slika eminentnih hrvatskih umjetnika koji su svoje umjetničke radove, stvorene na likovnoj koloniji u organizaciji koprivničkog Rotary Cluba, donirali za bal. Radi se o cijenjenim akademski obrazovanim umjetnicima s brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Potaknuti plemenitošću navedene akcije, pridružili su joj se se i poznati profesori s Likovne akademije Zlatko Kauzlarić Atač i Darko Bakliža koji su naknadno donirali još dvije slike iznenađenja što se ne nalaze u katalogu tiskanom za tu prigodu. Sredstva prikupljena na aukciji već petu godinu za redom daju se za stipendiranje talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja iz koprivničke i đurđevačke gimnazije. Osim same materijalne pomoći u obliku stipendija, koprivnički rotarijanci ovom akcijom šalju poruku društvu da je briga i senzibilizacija javnosti za talentirane mlade ljude prioritet djelovanja zajednice. Osigurane stipendije bit će poticaj učenicima za daljnji rad i potvrda njihova samopuzdanja jer netko prepoznaje njihov talent, kreativnost i izvrsnost koju postižu u težim životnim uvjetima u odnosu na druge svoje kolege.

Goste na balu zabavljat će grupa Super stari čiji su članovi rock-legende pod vodstvom Davora Šterna, a nastupit će i prijatelji iz koprivničkog kluba pod vodstvom prijatelja Davora Švarca. Nadamo se da će ova akcija koprivničkih rotarijanaca dokazati da kriza dobrote u Koprivnici ne postoji.

Koprivnički rotarijanci pozivaju sve prijatelje, dobrotvore, ljubitelje umjetnosti i dobrog društva da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji na Rotary balu.

 mr.sc. Vjekoslav Robotić