Ravanateljica Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić u programu RKC-a

Ravnateljica PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić gostovala je u petak 13. kolovoza u emisiij RKC-a Županijski tjednik. Naglasila je da je trenutno u tijeku izrada Županijske razvojne strategije koja predstavlja temelj sustavnog rješavanja društveno-gospodarske nejednakosti na županijskoj razini. Ona je također i temelj bolje usklađenosti regionalnih i lokalnih potreba s nacionalnim prioritetima, a koordinator izrade na razini Županije biti će upravo PORA.

U Razvojnoj agenciji se unatoč ljetnim mjesecima aktivno radi na provedbi projekata financiranih iz pretpristupnih fondova – IPA Mađarska Hrvatska u okviru kojeg je PORI odobreno ukupno pet projekata za provedbu – DRAVIS2, CROSTII, DRAVA-GASTROLOBBY, MOBILE REGION, UNIREG IMPULSE.

Kontinuirano se radi na organiziranju zajedničkih nastupa poduzetnika Koprivničko-križevačke županije na regionalnim sajmovima u okruženju pa je Melita Birčić najavila zajednički nastup poduzetnika na 18. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu koji se održava od 10. – 12. rujna 2010., te 5. Međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu koji se održava od 03. do 05. rujna 2010. godine.