Proslavljena obljetnica 150. godina poljoprivrednog školstva u Križevcima

U velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima u petak, 19. studenog, održana je svečana proslava 150. obljetnice poljoprivrednog školstva, znanstveno-istraživačkoga i stručnoga rada u Križevcima. Ovoj važnoj obljetnici pridružili su se potpredsjednik Sabora Josip Friščić, župan Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, te predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva poljoprivrede i mnogi drugi.

Kraljevsko gospodarsko i šumarsko učilište u Križevcima tijekom 150 godina izraslo je u respektabilnu poljoprivrednu visokoškolsku ustanovu, a dekan Visokog gospodarskog učilišta Andrija Špoljar u uvodnom je govoru spomenuo da je to učilište nadživilo čak šest država. „Uz brojne predavače ovo učilište ima 12 doktora znanosti, a rezultat njihovog rada je i 300 objavljenih znanstvenih radova u zemlji i šire.“ kazao je.

Svečanost su uz brojne čestitke uzvanika oplemenile i prezentacije Renate Husinec i Tatjane Tušek o povijesti, ali i budućnosti Visokog gospodarskog učilišta.