Proslavljen Dan općine Legrad

Svečanom sjednicom i brojnim događanjima prošlog je vikenda obilježen Dan općine Lagrad, a u okviru bogatog programa promoviran je i projekt Legrad International Forum, koji je financiran iz programa “Europa za građane”, a okupio je predstavnike 22 općine iz 10 europskih zemalja.

Načelnik Ivan Sabolić u svom je izvješću istaknuo uspješnost u provedbi EU projekata, kojih je trenutno jedanaest, od kojih su tri uspješno završena, a za četiri se čeka evaluacija. Također  je istaknuo brojne projekte koji su na području općine uspješno provedeni u proteklih godinu dana.

Sjednici je prisustvovala i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, koja je uz čestitke svim žiteljima povodom Dana općine Legrad, kao i na postignućima, izrazila želju i nadu da će sve to rezultirati poboljšanjem životnih uvjeta i ostankom mladih u ovom lijepom kraju.

Čestitkama i dobrim željama se pridružio i saborski zastupnik Damir Felak, koji je bio i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja. Zlatne plakete Grb Općine Legrad za gospodarstvo dobio je Julio Kuruc, a za kulturu Zdravka Švorc iz Selnice Podravske, dok je Zahvalnicu Općine Legrad dobila Nada Tručić.

U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupio je legradski KUD Zrin s foklornom koreografijom “Podravski svati”, a u nastavku je održana prezentacija u okviru Foruma te izložba fotografija nastalih kroz bogatu povijest legradskog vatrogastva.

Služba ureda župana