Proslavljen Dan Općine Gola

Općina Gola proslavila je svoj Dan Općine pa je tim povodom pripremila sadržajan program proslave koji je započeo 3. Pojedinačnim kupom Općine Gola u ribolovu šarana na jezeru Ješkovo.

Drugi dan proslave bila je pripremljena izložba dječjih radova Dječjeg vrtića „Zvončić“ iz Gole i djece Osnovne škole Gola, a održana je i „Večer folklora“ u organizaciji Udruge „Prekodravski zvon“.

Središnji dio događanja bila je nedjelja kada su u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održani sportski susreti braniteljskih Udruga i izložba hrvatskih odora i hrvatskih ratnih znakovlja iz Domovinskog rata kao i svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je pored brojnih gostiju i uzvanika prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Marijan Vedriš nakon čega se okupljenima obratio i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je pozdravio sve prisutne te se ukratko osvrnuo na proteklu godinu.

Svim okupljenima Dan Općine čestitao je zamjenik Pal te se osvrnuo na dobru suradnju između Koprivničko-križevačke županije i Općine Gola dodavši kako je siguran da će i u budućnosti suradnja biti jednako uspješna.

Nakon svečane sjednice, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske stočarske udruge Gola održan je „Bambino kup“ i smotra konja koju je organizirala Konjogojska udruga „Prekodravlje“.

Služba ureda župana

Izvor slika: Mirko Lukavski, Glas Podravine