Proslavljen Dan Grada Križevaca

Grad Križevci proslavio je svoj 764. rođendan pa je tim povodom održana svečana sjednica Gradskog vijeća u velikoj dvorani Hrvatskog doma.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je predsjednik Vijeća Dragutin Guzalić, a gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg u svom se obraćanju osvrnuo se na dovršetak brze ceste do Križevaca, Poslovnu zonu Gornji Čret te Razvojni centar i tehnološki park Križevcima i zahvalio svima koji podupiru i pomažu Grad, prije svega Koprivničko-križevačkoj županiji i županu Darku Korenu, Hrvatskoj vladi te saborskim zastupnicima.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni zamjenici ministara, saborski zastupnici, gradonačelnici, načelnici i prijatelji Križevaca, a čestitke za Dan Grada uputili su i gradonačelnik prijateljskog Grada Paga Željko Maržić, župan Darko Koren, zamjenik ministra poduzetništva i obrta Mario Turalija te potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader.

Značaj skorog završetka brze ceste do Križevaca istaknuo je župan Darko Koren te dodao: „Mislim da ne postoji važniji događaj za grad i šire područje, jer upravo će brza cesta biti poticaj za sve buduće projekte na ovome prostoru.“

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i gradska priznanja zaslužnim građanima i udrugama, a počasnom Križevčankom proglašena je Mira Kolar Dimitrijević iz Zagreba koja je svojim proučavanjem povijesti križevačkog kraja pridonijela rasvjetljavanju događaja iz starije i novije povijesti te pridonijela promicanju ugleda Križevaca.

Plaketa grada dodijeljena je Udruzi umirovljenika i starijih osoba, a priznanja Ivanu Šimatoviću i trgovačkom društvu Hedona dok su zahvalnice gradonačelnika dodijeljene akademiku Franji Tomiću, tvrtkama S.C. Metalne konstrukcije, Metal-montu i Trgo Agenciji te Radiju Križevci i posmrtno Dragutinu Koščeviću.

dg6Nakon svečane sjednice, uslijedilo je otvaranje 20. Sportskih igara mladih na trgu Josipa Jurja Strossmayera te je održana Utrka ulicama Grada, a u poslijepodnevnim satima održan je „Memorijal Marcela Jelaka“, izložba slika na otvorenom, zabavni program vrtićanaca i školaraca na Gradskom trgu, 12. natjecanje u kuhanju fiša „Križevci 2016.“, izložba radova i prezentacija aktivnosti Zajednice tehničke kulture i Odreda izviđača „Kalnik“.

Proslavi ovog 764. rođendana Grada Križevaca uz župana Darka Korena prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal.

Služba ureda župana

Izvor slika: krizevci.hr