Proslavljen Dan grada Đurđevca

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća održanom u petak, 23. travnja 2010. godine, obilježen je Dan grada Đurđevca i blagdana sv. Jurja. Uz brojne goste iz političkog i kulturnog života sjednici su bili nazočni saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Ivica Đopar pozdravio je prisutne i zahvalio prije svega Županiji na pomoći u ostvarivanju razvojnih projekata. Izrazio je zadovoljstvo radom Gradskog vijeća i zalaganjem samih vijećnika. Gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan uz kratku analizu postignuća u protekloj godini rekao je kako je uvijek teže graditi nego rušiti, a upravo je u Đurđevcu potrebno stvarati nove vrijednosti i raditi svaki dan za boljitak grada. U ime načelnika i gradonačelnika prisutnima se obratio načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov.       

Župan Darko Koren je uz čestitke za Dan grada rekao: „Uvijek smo zajedno radili na važnim projektima pa sam siguran da će to tako biti i dalje. Očekujem da uskoro dovršimo jedan zajednički projekt i da otvorimo u Đurđevcu novu sportsku dvoranu. Pozivam prisutne dužnosnike i čelnike da u njoj odigramo zajedno i prvu košarkašku utakmicu jer Đurđevac pokazuje kako različite političke opcije mogu u lokalnoj zajednici imati i zajednički cilj. Treba Vam čestiti i na tome. Svakako moramo čestitati i dobitnicima javnih priznanja i nagrada grada Đurđevca. Ovu priliku koristim da spomenem kako je Ivan Fuček koji je postao upravo počasni građanin Đurđevca pomogao i kod organizacije audijencije kod Svetog Oca. Bez njegovog angažmana, bez udjela naših ljudi cijenjenih izvan granica Hrvatske to ne bi bilo moguće.“

Na sjednici su uručena i priznanja Grada Đurđevca, a dobitnici su bili: Ljubica Cestar, Anđela Lenhard Antolin, Petar Štefanić, Vatrogasna zajednica Grada Đurđevca i DVD Mičetinac. Počasnim građaninom Đurđevca proglašen je Ivan Fuček, poznati teolog koji je doktorirao na Katoličko bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. On je trenutno pri Svetoj stolici odgovorni teolog u unutarnjem sudištu crkve. Nagradu za životno djelo primila je poznata spisateljica Božica Jelušić Kranželić.