Promocija monografije o Molvarskom likovnom krugu

Pred velikim brojem okupljenih u Molvama je u subotu 10 ožujka održana promocija monografije grupe autora „Molvarski likovni krug 1970. – 2010.“. Knjiga je to u kojoj se govori o povijesti udruge, ali i u kojoj su izdvojeni i kritički vrednovani svi umjetnici koji su tijekom godina stvarali udruženi u jednu od najvećih i najaktivnijih udruga slikara i kipara u ovom dijelu Hrvatske.

Uoči same promocije nazočnima su se obratili molvarski načelnik Stjepan Fosić i saborski zastupnik Stjepan Milinković. O knjizi su govorili predsjednik Molvarskog likovnog kruga Zvonimir Ištvan koji je govorio o projektu izdavanja knjige, glavni i odgovorni urednik Josip Gregurić koji je predstavio samu monografiju, književnica Božica Jelušić koja se osvrnula na umjetnički aspekt rada molvarskih slikara, te povjesničar i politolog Vladimir Šadek (ujedno i izaslanik župana Darka Korena) koji je govorio o povijesnom pregledu rada udruge.

U umjetničkom dijelu programa nastupili su recitatori, učenici škole u Molvama, Kruno Cenkovčan, Ljiljana Cenkovčan i Matija Kolar, te a za glazbeni predah pobrinuli su se Martina, Matej i Katica Ištvan. Knjiga je izdana u nakladi Molvarskog likovnog kruga i Općine Molve, a svi prisutni na kraju promocije dobili su svoj besplatan primjerak ove vrijedne monografije.