Promocija knjige “Cvetučice” povodom 50. godišnjice braka

U Podravskim Sesvetama je održana svečanost povodom 50. godišnjice braka Justine i Ivana Randelja, koja je započela svetom misom u župnoj crkvi Svih Svetih, a nastavljena u društvenom domu u Dragancima promocijom knjige “Cvetučice”. To je druga knjiga Justine Randelj, svestrane žene s puno posebnosti, koje ju izdvajaju od drugih i čine jedinstvenom. Spisateljica koja prikuplja dragocjena sjećanja u vremenu te ih čuva u svojoj poeziji i zapisima, kao svjedokinja istine i vremena, koje izražava svojom poezijom. Iskreno svjedoči o tegobnosti života, o bolno trnovitim životnim putima, ali i dragocjenim rijetkim trenucima radosti.

Ovoj svečanosti je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, koja je prenijela pozdrave i čestitke župana. Također je izrazila radost i dobre želje u prilici obilježavanja pedesete godišnjice braka, kojim se slavi zajedništvo, međusobno uvažavanje, poštovanje i ljubav bračnog para Randelj. Istaknula je Justininu svestranost, koja je prisutna u svim segmentima društvene zajednice njezinih Sesveta. Sudjelovala je na Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održanom u rujnu 2018. godine u Koprivnici. U zapaženom nastupu je predstavila svoj život kroz kreativnost i svestranost sa svim svojim posebnostima. Nositeljica je priznanja za svestranost, njegovanje običaja i tradicije te za literarno stvaralaštvo na kajkavštini. Pored svoje velike ljubavi prema glazbi i pjevanju, kroz svoj život je prikupljala raznovrsnu građu, koju je brižno zapisivala i zatim oblikovala pjesme čime daje sponu s prošlim vremenima i obvezu da svi s ponosom čuvamo kulturnu baštinu, tradiciju, izričaj i običaje svojega kraja te ih prenosimo na mlade naraštaje. Knjiga “Cvetučice” je svojevrsni dar, koji je Justina posvetila 50. godišnjici svojega braka sa suprugom Ivanom.

Svečanost je pored obitelji i brojnih prijatelja uveličao i župnik Krunoslav Kefelja te sudionice prošlogodišnjeg Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije.

Potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić

Izvor fotografija: rooster.city