Projekt Comenius u OŠ „Prof. Blaž Mađer“

U Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom je u srijedu, 17. ožujka, održano Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije. Stručno vijeće je raspravljalo o financijskim planovima i tekućim problemima koji se javljaju u organizaciji nastave. Ispred Županije događaju je prisustvovao resorni pročelnik Mladen Antolić.

Tom prigodom predstavljen je Comenius projekt novigradske škole „How big is your foot?“, koji je lani prihvaćen od Agencija za mobilnost i programe EU. Okupljeni ravnatelji dobili su uvid u tijek ovog ekološkog projekta u kojem učenici surađuju s svojim vršnjacima iz 6 zemalja te uspoređuju stanje okoliša i svijesti o zdravlju i zdravom življenju.

Tom prigodom je održano i otvorenje učionice Vijeća zelenih, koji su nosioci projekta u školi. Koprivničko-križevačka županija je otvorenje ove učionice pomogla s 20.000 kuna, dok je Općina Novigrad Podravski donirala informatičku opremu.

Pročelnik Mladen Antolić čestitao je djelatnicima OŠ „Prof. Blaž Mađer“ na kvalitetnom projektu, a sve ostale je pozvao da u svojim okružjima organiziraju timove za povlačenje sredstava iz različitih EU fondova. Isto tako ih je uputio na komponentu IV IPA projekta koja je fokusirana upravo na školstvo.

Organizatori su se Županiji, Općini Novigrad Podravski i Obrtničkoj školi Koprivnica zahvalili na pomoći u realizaciji projekta.