Projekt Comenius u Gimnaziji „Dr. Ivana Kranjčeva“ u Đurđevcu

Ravnateljica gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ iz Đurđevca Nevenka Lončar, kao jedina predstavnica iz Hrvatske, boravila je prošli tjedan u njemačkom Arnstadtu na seminaru u sklopu projekta za škole „Comenius“. Ostale škole u projektu su iz Mađarske, Slovačke i Litve, a naslov zajedničkog projekta je „Mi u Europi – naši korijeni, naš put“.

Predviđeno je da projekt traje dvije godine čime je planirana mobilnost i učenika i nastavnika (minimalno 12 zajedničkih susreta). Tema projekta je istraživanje javnog mijenja stanovnika matične zemlje o ostalim članicama uključenim u projekt. Izradit će se i zajednički kalendar te osmisliti scenski prikaz mitološkog nastanka Europe, peterojezični rječnik s osnovnim pojmovima i plakati.

Ravnateljica Lončar posjetila je u srijedu 8. prosinca zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije Ivana Pala kako bi ga izvijestila o tijeku projekta. Nakon kratkog upoznavanja zamjenik župana izrazio je želju da se i sama Županije uključi u pomoć pri organizaciji spomenutih mobilnosti.