Proglašeni najbolji sportaši Koprivničko-križevačke županije

U hotelu „Podravina“ u Koprivnici su u organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije u utorak 19. veljače proglašeni najbolji sportaši, sportašice i sportski klubovi Županije. Sportaše i goste u uvodnom su dijelu uz župana Darka Koren pozdravili i predsjednik Zajednice Stanislav Lovković kao i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Vesna Želježnjak.

Profesionalna i sportska javnost odlučila je da je najbolja sportašica s invaliditetom Božica Markovica dok je najuspješniji sportaš s invaliditetom Ivan Šimatović. Najbolja ženska sportska ekipa osoba s invaliditetom je Športska udruga tjelesnih invalida „Đurđevac“, a najbolja muška ekipa osoba s invaliditetom Kuglački klub osoba s invaliditetom „Đurđevac“. Najperspektivnija sportašica je atletičarka Ela Šimunčić, a najperspektivniji sportaš hrvač Leonardo Ravnjak.

Najuspješnijom sportašicom u 2012. godini proglašena je rukometašica Miranda Tatari, a najuspješniji sportaš je Danijel Miklečić. Rukometni klub „Podravka“ je najbolji ženski sportski klub, dok je u kategoriji muškaraca taj naslov izborila Seniorska ekipa Ronilačkog kluba „Šoderica“.

Nagrada za najuspješnijeg trenera dodijeljena je Nevenu Hrupecu, a nagradu za zaslužnog sportskog djelatnika primio je Krešimir Vrhoci koji se na kraju svečanosti i obratio okupljenima. Posebno priznanje za iznimno postignuće u sportu primila je mlađa kadetska ekipa ŽKK „Podravac“ Virje za osvojeno prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske.

U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupili su domaći ambasadori kulture, folklorni ansambl Koprivnica.