Pripreme za sigurnost gostiju u nadolazećoj turističkoj sezoni

U organizaciji Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica je u petak 18. svibnja prostorima Županije održan sastanak o programu aktivnosti za turističku sezonu 2012. (TURS 2012.). Predstavnici gradova i općina, Policijske uprave, Zavoda za javno zdravstvo, Carinarnice Koprivnica, Državnog inspektorata, županijske Turističke zajednice, HŽ-infrastrukture, Inspekcije zaštite okoliša, Sanitarne inspekcije i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima predstavili su programe svojih ustanova za TURS 2012.

Cilj ovih aktivnosti je povećanje sigurnosti za turiste tijekom nadolazeće turističke sezone, te pripravnost snaga zaštite i spašavanja u slučaju nesreća i katastrofa uslijed povećanog boravka gostiju u Podravini i Prigorju. Fokus u pripremi za pripravnost stavljen je i na nadolazeću žetvenu sezonu.

Rečeno je kako se najveća koncentracija gostiju očekuje tijekom najvećih turističkih manifestacija u Županiji, te u sezoni kupanja na podravskim jezerima i rijeci Dravi.

Sudionicima sastanka uvodno se obratio zamjenik župana Ivan Pal koji je ponudio pomoć Županije u slučaju izvanrednih situacija, ali i čestitao svima koji su zaslužni za primjerenu razinu sigurnosti građana tijekom proteklih velikih manifestacija.